Meditatie!

Meditatie is een sterke manier om opnieuw af te stemmen op onze innerlijke rust. Omgaan met stress en spanningen, maar vooral om contact met jezelf te maken. Velen van ons worden meestal overheerst of gedreven door onze gedachten en gevoelens. Meditatie is de staat van simpelweg “zijn”. Het is een natuurlijke staat maar we zijn vergeten hoe we deze staat kunnen bereiken. Meditatietechnieken en/of methoden zijn hulpmiddelen waardoor een innerlijke gelegenheid wordt gecreëerd die het makkelijker maakt om los te komen van de dagelijkse hectiek en om af te stemmen op onze innerlijke rust.

JBoeddha betekent: Degene die wakker is. Mediatie kun je gebruiken om wakker te worden, ontwaken in het volle bewustzijn. De kunst om meer aandachtig te zijn, meer aanwezig, en meer doorleefd en wakker. Eigenlijk is het ontwaken, het werkelijk aanwezig zijn!

Voor wie?

Meditatie is voor iedereen die er waarde aan hecht om niet teveel meegesleurd te worden in de dagelijkse drukte. Op deze manier staan we even stil en herinneren we onszelf wat nu werkelijk belangrijk is. Het is juist een middel om op de juiste manier met deze spanningen om te gaan. Je stemt je af op jezelf, je wordt rustig en je kunt opnieuw en anders tegen struikelblokken aankijken. En je kunt het overal toepassen, ook met een drukke baan of onregelmatige diensten.

Welke meditatie?

Er zijn verschillende soorten meditaties. Belangrijk is dat de meditatie die je wilt doen, bij je past. Dat is alles. Als je begint met mediteren is het belangrijk om op de ademhaling te letten. Eén worden met de adem en in je lijf komen.
Dat is wat wat we gaan doen, in een groepje van max. 6 personen. Onder mijn begeleiding en een kopje thee of koffie.
Twee keer per maand anderhalf uur op dinsdag- of woensdagavond van 19.30 tot ongeveer 21:00 uur in Haren bij Oss.
We gaan mediteren op dinsdag 31 MEI – dinsdag 5 JULI – dinsdag 2 AUG – dinsdag 6 SEPT.
Kosten €13,00 per keer p.p.
Heb je hiervoor interesse of nog vragen, stuur me een mail: info@coaching-therapie-maasland.nl