Wat is Reiki?

Rei = universeel    Ki = levenskracht
Reiki betekent letterlijk universele levenskracht. Het is een oude methode die het lichaam in harmonie brengt, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel, als spiritueel gebied.
Als je geboren wordt ben je puur en kun je alle indrukken die je opdoet optimaal in jezelf opnemen en ervaren. Je staat nog open voor deze energie. Naarmate je ouder wordt, doe je allerlei ervaringen op, en sommige daarvan had je liever niet willen hebben. Dit kan blokkades veroorzaken. Je kunt daar lichamelijke en geestelijke klachten van krijgen.
Reiki wordt gegeven door handoplegging. Het gaat door de kleding heen en zelfs door bijvoorbeeld gips .Wat te observeren valt zijn de effecten van het werken met Reiki. Het geven van Reiki ontspant lichaam en geest en ondersteunt daarbij het zelfgenezend vermogen van de ontvanger. Reiki geneest niet. Ook de behandelaar kan niet beschouwd worden als genezer. Als je Reiki ontvangt, bepaal je (on)bewust wat je met deze energie doet. Dat wil zeggen, wanneer je open staat voor het laten doorstromen van Ki (energie) door het hele wezen (het fysieke, emotionele lichaam), kan dat tot genezing, heling of acceptatie leiden. Er treedt altijd een bepaalde verbetering op en leidt vaak tot een grotere bewustwording en verandering van je inzichten, levensstijl en gewoonten. Reiki laadt je accu op en zorgt voor een diepe ontspanning.

Coaching & Therapie Maasland Reiki logo